Amestec pentru mortare de zidarie si tencuire


Amestec premixat pentru preparare mortare de tencuire si zidarie. Se utilizeaza in amestec de nisip (granulatie recomandata 0-4 mm), in proportia aleasa in functie de clasa de rezistenta la compresiune dorita pentru mortarul obtinut.
Referinta produs:

FIROBAT MIX 100

Tip mortar: Utilizat in proportia: 1 sac de amestec MIX1000 (40 kg) cu 9 galeti de nisip, se obtine un mortar de uz general pentru tencuire (GP), clasa CS IV conform SR EN 998-1:2016
Compozitie: Ciment, adaosuri minerale, aditivi.
Ambalare: Saci de 40 kg, 32 saci pe palet (1280 kg).

Cu ajutorul unei betoniere se amesteca continuu continutul unui sac cu cantitatea corespunzatoare de nisip si apa, pana la obtinerea unui amestec omogen (3-4 minute). La pregatirea mortarului proaspat se va utiliza numai apa curata si agregate curate si uscate. Pentru realizarea zidariei, mortarul se aplica pe suport, apoi se intinde cu mistria pana la obtinerea unui strat uniform, peste care se asaza urmatorul start de material de inzidire (cu mortar aplicat si pe capetele ce vor forma rosturile). Nivelarea stratului de caramizi se face prin aplicarea de lovituri usoare cu un ciocan de cauciuc. Pentru realizarea tencuielilor, in functie de tipul si absortia suportului, acesta se va umezi inainte de aplicarea tencuielii. Suportul trebuie sa fie curat, lipsit de grasimi si pulberi, aderent la mortare pe baza de ciment. Mortarul se aplica manual si se egalizeaza cu ajutorul unui dreptar. Pe durata punerii in opera a mortarului temperatura aerului si a suportului vor fi cuprinse intre 5 si 30 grade C. Montajul nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent puternic de aer.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 9.5 l pentru 40 kg material
Timp de punere in opera: 2.5 - 3 ore
Rezistenta la compresiune: > 10 N/mm 2 (clasa CS IV)
Densitate aparenta in stare uscata: 1950 +- 50 kg/m3
Aderenta la beton: >= 0.2 N/mm2, mod de rupere: rupere coeziva in mortar
Coeficientul de difuzie a vaporilor de apa : μ 15/35
Conductivitatea tearmica (λ10,uscat): 1.28 W/mK
Reactia la foc: clasa A2-s1, d0
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 6 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS