Mortar de tencuire Tinci


Mortar de tencuire pentru nivelarea, finisarea si pregatirea tencuielilor de baza pentru gletuire si vopsire, la interior si exterior.
Referinta produs:

Z500

Tip mortar: Mortar de uz general pentru tencuire (GP), pentru utilizare la exterior, clasa CS III conform SR EN 998-1:2016
Compozitie: Ciment, var, adaosuri minerale, aditivi.
Consum specific: 1.5 kg/m2/mm grosime
Ambalare: Saci de 25 kg, 48 saci pe palet (1200 kg).

Continutul unui sac se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un dispozitiv mecanic echipat cu un ax cu palete, pana la obtinerea unei paste omogene. Pasta astfel obtinuta se lasa la maturat 10 minute si apoi se amesteca din nou. In functie de tipul si absorbtia suportului acesta se va umezi inainte de aplicarea tinciului. Mortarul se aplica cu gletiera astfel incat grosimea stratului obtinut sa fie de 1-2 mm. Dupa inceperea prizei mortarul se driscuieste cu o drisca din polistiren sau burete. Pe durata aplicarii si intaririi mortarului, temperatura aerului si a materialuli de incalzire vor fi cuprinse intre 5 0C si 30 0C. Montajul nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer. Suprafata astfel obtinuta se poate gletui dupa 72 ore.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 6-6.5 l pentru 25 kg material
Timp de punere in opera: 2.5-3 ore
Granulatie maxima: 0.5 mm
Rezistenta la compresiune: > 4 N/mm2
Aderenta la beton: >= 0.2 N/mm 2
Densitate aparenta in stare uscata: 1550 +- 50 kg/m3
Absorbtie de apa: W2 ( <= 0.2 kg/m2 min 0.5 )
Coeficientul de difuzie a vaporilor de apa : μ 5/20
Conductivitatea tearmica (λ10,uscat): 0.54 W/mK
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS