Mortar de tencuire cu aplicare mecanizata


Mortar de tencuire pentru finisarea suprafetelor la interior si exterior, aplicabil manual sau mecanizat, cu masina de tencuit.
Referinta produs:

Z300

Tip mortar: Mortar de uz general pentru tencuire (GP), pentru utilizare la exterior, clasa CS II conform SR EN 998-1:2016
Compozitie: Ciment, var, adaosuri minerale, aditivi.
Consum specific: 1.3 kg/m2/mm grosime
Ambalare: Saci de 30 kg, 48 saci pe palet (1440 kg). La cerere, produsul poate fi livrat si in varianta vrac.

Inainte de aplicarea tencuielii, suportul se curata de resturile de material de la zidarie, se desprafuieste si se amorseaza. Pentru suporturi din beton se va utiliza o amorsa pentru beton, pentru suporturi din BCA sau caramida se va utiliza un grund de profunzime. Raportul material uscat:apa se regleaza astfel incat consistenta materialului obtinut sa fie potrivita aplicarii cu masina de tencuit. Tencuiala se aplica perpendicular pe perete, de la o distanta de 10 cm, in fasii orizontale, apoi se niveleaza cu ajutorul unui dreptar cu profil H. Dupa intarirea partiala, tencuiala se prelucreaza (se indreapta) utilizand gratare de indreptat.

Grosimea materialului aplicat intr-un singur strat va fi de maxim 2.5 cm. Pentru grosimi mai mari, materialul se va aplica in doua straturi succesive.

La aplicarea manuala, continutul unui sac se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un dispozitiv mecanic echipat cu un ax cu palete, pana la obtinerea unei paste omogene. Pasta astfel obtinuta se lasa la maturat 5 minute si apoi se amesteca din nou. Tencuiala se aplica cu gletiera, urmarindu-se apoi aceleasi etape ca in cazul aplicarii mecanizate.

Pe durata aplicarii si uscarii tencuielii temperatura aerului si a suportului vor fi cuprinse intre 5° C si 30° C. Aplicarea tencuielii nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 5.5-6 l pentru 30 kg material
Timp de punere in opera: 2.5-3 ore
Granulatie maxima: 1.4 mm
Grosime maxima: 25 mm/strat
Rezistenta la compresiune: > 1.5 N/mm2
Aderenta la beton: > 0.2 N/mm2, rupere coeziva in mortar
Densitate aparenta in stare uscata: 1400 +- 50 kg/m3
Coeficientul de difuzie a vaporilor de apa : μ 5/20
Conductivitatea tearmica (λ10,uscat): 0.54 W/mK
Absorbtie de apa W0
Reactie la foc clasa A2 – s1, d0
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS