Mortar de tencuire cu aplicare mecanizata


Mortar de tencuire pentru finisarea suprafetelor la interior si exterior, aplicabil manual sau mecanizat, cu masina de tencuit.
Referinta produs:

Z300

Tip mortar: Mortar de uz general pentru tencuire (GP), pentru utilizare la exterior, clasa CS III conform SR EN 998-1:2016
Compozitie: Ciment, var, adaosuri minerale, aditivi.
Consum specific: 1.3-1.4 kg/m2/mm grosime
Ambalare: Saci de 30 kg, 48 saci pe palet (1440 kg).

Continutul unui sac se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un dispozitiv mecanic echipat cu un ax cu palete, pana la obtinerea unei paste omogene. Pasta astfel obtinuta se lasa la maturat 10 minute si apoi se amesteca din nou. In functie de tipul si absorbtia suportului acesta se va umezi inainte de aplicarea tencuielii. Mortarul se aplica cu gletiera si se driscuieste cu o drisca din polistiren sau burete, dupa inceperea intaririi. Produsul se poate aplica si mecanizat, cu masina de tencuit. Mortarul se va aplica in fasii orizontale, se va uniformiza cu un dreptar si, dupa intarire, se va driscui cu o drisca din burete sau polistiren. Pe durata aplicarii si intaririi mortarului temperatura aerului si a suportului vor fi cuprinse intre 5 0C si 30 0 C. Aplicarea tencuielii nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 6-6.5 l pentru 30 kg material
Timp de punere in opera: 2.5-3 ore
Granulatie maxima: 1.4 mm
Grosime maxima: 30 mm/strat
Rezistenta la compresiune: > 3.5 N/mm2
Aderenta la beton: >= 0.2 N/mm 2
Densitate aparenta in stare uscata: 1400 +- 50 kg/m3
Coeficientul de difuzie a vaporilor de apa : μ 5/20
Conductivitatea tearmica (λ10,uscat): 0.54 W/mK
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS