Sapa autonivelanta


Sapa autonivelanta pentru aplicare la sistemele de incalzire prin pardoseala sau peste sapele pe baza de ciment inaintea aplicarii de parchet, mocheta, vopsele epoxidice sau placi ceramice.
Referinta produs:

S200

Tip sapa: Sapa pe baza de ciment tip EN 13813 CT-C40-F10-AR0.5-B1.5 conform SR EN 13813:2003.
Compozitie: Ciment, adaosuri minerale, aditivi pentru cresterea aderentei, fibre de celuloza.
Consum specific: 1.8 kg/m2 /mm grosime
Ambalare: Saci de 25 kg, 48 saci pe palet (1200 kg).

Continutul unui sac (25 kg) se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un malaxor electric, la turatie mica, pana la obtinerea unei mase omogene. Dupa un repaus de 3 minute materalul se mai amesteca o data pentru definitivarea reactiilor chimice. Intotdeauna se va amesteca cu apa continutul unui sac intreg. Nu se recomanda adaugarea unor cantitati suplimentare de apa. Produsul nu se amesteca cu alte materiale. Amestecul astfel obtinut se toarna pe suprafata amorsata uscata, fiind ajutat la intindere cu o gletiera. Pentru obtinerea unei suprafete netede, materialul proaspat turnat se dezaereaza cu ajutorul unei role cu tepi. In timpul turnarii sapei temperatura aerului, materialului si suportului vor fi cuprinse intre 5° C si 30° C. Montajul nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer. Sapa va fi protejata impotriva uscarii rapide. In cazul in care sapa se toarna pe o suprafata mai mare de 16 m2 se vor prevedea rosturi de dilatare. Pentru suporturile neabsorbante se va folosi o amorsa de contact (nisip cuartos si rasini). Rezistenta stratului suport trebuie sa fie de minim 10 N/mm2.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 5.5 - 6 l pentru 25 kg material
Timp de aplicare: maxim 30 de minute de la amestecarea cu apa
Rezistenta la incovoiere: > 10 N/mm 2
Rezistenta la compresiune: > 40 N/mm 2
Rezistenta ls uzura BCA: < 50 μm
Aderenta la beton: > 1.5 N/mm2
Grosimea stratului: 5-30 mm
Circulabila pentru trafic pietonal: dupa 12 ore
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 6 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS