Sapa autonivelanta


Sapa autonivelanta pentru aplicare la sistemele de incalzire prin pardoseala sau peste sapele pe baza de ciment inaintea aplicarii de parchet, mocheta, vopsele epoxidice sau placi ceramice.
Referinta produs:

S200

Tip sapa: Sapa pe baza de ciment tip EN 13813 CT-C40-F10-AR0.5-B1.5 conform SR EN 13813:2003.
Compozitie: Ciment, adaosuri minerale, aditivi.
Consum specific: 1.8 kg/m2 /mm grosime
Ambalare: Saci de 25 kg, 48 saci pe palet (1200 kg).

Continutul unui sac (25 kg) se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un malaxor electric, la turatie mica, pana la obtinerea unei mase omogene, fara aglomerari. Dupa un repaus de 3 minute materialul se mai amesteca o data pentru definitivarea reactiilor chimice. Intotdeauna se va amesteca cu apa continutul unui sac intreg. Nu se recomanda adaugarea unor cantitati suplimentare de apa. Produsul nu se amesteca cu alte materiale. Inaintea turnarii se va verifica obligatoriu fluiditatea produsului.

Suportul de turnare trebuie sa fie compact, continuu, sa nu fie friabil, sa nu prezinte crapaturi sau fisuri, resturi de adeziv sau pete de grasime. Rezistenta la compresiune a stratului suport trebuie sa fie de minim 15 N/mm2. Inainte de turnarea sapei se va verifica obligatoriu umiditatea suportului si se va compara cu valoarea admisa pentru tipul de suport si aplicatie (cu/fara incalzire in pardoseala). In cazul aplicarii sapei autonivelante pe suport umed exista riscul ca presiunea de vaporizare din stratul suport sa conduca la desprinderea sapei autonivelante. La pardoselile in contact cu solul este necesara o hidroizolatie corespunzatoare. Inainte de turnarea sapei sunt obligatorii slefuirea, aspirarea si amorsarea suportului. Alegerea amorsei se va face in functie de natura si de absorbtia suportului. Suprafetele foarte poroase si puternic absorbante pot necesita repetarea amorsarii.

Sapa se toarna pe suprafata amorsata uscata, fiind ajutata la intindere cu o “grebla”. Pentru obtinerea unei suprafete netede, materialul proaspat turnat se dezaereaza cu ajutorul unei role cu tepi.

In timpul turnarii sapei temperatura aerului, materialului si suportului vor fi cuprinse intre 5° C si 30° C (interval optim de temperatura 15-30°C). Montajul nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer. Sapa va fi protejata impotriva uscarii rapide. In cazul in care sapa se toarna pe o suprafata mai mare de 16 m2 se vor prevedea rosturi de dilatare.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 5.5 - 6 l pentru 25 kg material
Timp de aplicare: maxim 30 de minute de la amestecarea cu apa
Rezistenta la incovoiere: > 10 N/mm 2
Rezistenta la compresiune: > 40 N/mm 2
Rezistenta la uzura BCA: < 50 μm
Aderenta la beton: > 1.5 N/mm2
Grosimea stratului: 2-20 mm
Circulabila pentru trafic pietonal: dupa 12 ore
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 6 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS