e Firos - Materiale de constructii

Adeziv alb pentru placi ceramice si piatra naturala


Adeziv flexibil, de culoare alba, pentru placari cu piatra naturala si marmura, la interior si exterior. Se utilizeaz a pe suporturi cu aderenta la mortare pe baza de ciment. Nu se recomanda utilizarea pe suporturi din metal, lemn sau plastic.
Referinta produs:

F350

Tip adeziv: Adeziv pe baza de lianti minerali, cu alunecare redusa si open-time extins, clasa C1TE, conform SR EN 12004+A1:2012.
Compozitie: Ciment alb, adaosuri minerale, aditivi pentru cresterea aderentei, fibre de celuloza.
Consum specific: 3-4 kg/m2 in functie de formatul placilor.
Ambalare: Saci de 25 kg, 48 saci pe palet (1200 kg).

Continutul unui sac se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un dispozitiv mecanic echipat cu un ax cu palete, pana la obtinerea unei paste omogene. Pasta astfel obtinuta se lasa la maturat 5 minute si apoi se amesteca din nou. Adezivul se aplica pe suport si se intinde cu o gletiera crestata ce va fi mentinuta inclinata la 600 fata de suprafata.

Adezivul se va aplica pe o suprafata ce poate fi acoperita in timpul deschis al produsului (30 min). Marimea dintilor gletierei (6–10 mm) va fi aleasa in functie de formatul placilor, astfel incat dupa presarea placii suprafata de montaj a acesteia sa fie acoperita in proportie de cel putin 75%. Pentru montajul la exterior si pentru placi cu format mare, adezivul va fi aplicat si pe spatele placii, astfel incat suprafata acesteia sa fie acoperita integral.

Placile se asaza pe stratul de adeziv si se preseaza peste acesta prin aplicarea unor lovituri usoare. In timpul montajului temperatura aerului, placilor si suportului vor fi cuprinse intre 50 C si 300 C. Montajul nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 8l pentru 25 kg material
Timp de maturare: 5 min
Timp de punere in opera: 2 ore
Timp deschis: 30 min
Timp de intarire: 24 ore
Alunecare: ≤ 0.5 mm
Aderenta in mediu uscat: > 1 N/mm2
Aderenta dupa imersare in apa: > 0.5 N/mm2
Aderenta dupa imbatranire sub actiunea caldurii: > 0.5 N/mm2
Aderenta dupa cicluri inghet-dezghet: > 0.5 N/mm2
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului.

Caracteristicile mentionate au fost obtinute pentru punerea in opera in conditii standard de temperatura (23 grade C) si umiditate relativa (50%).
Conditiile de temperatura si umiditate diferite de la locul aplicarii pot conduce la o intarire mai lenta sau mai rapida.

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
SUS