Adeziv placi ceramice utilizare la interior si exterior


Mortar adeziv pentru lipirea in pat subtire a placilor ceramice absorbante (grupele BII a, BIIb, BIII) la interior si exterior.
Referinta produs:

F200

Tip adeziv: Adeziv pe baza de lianti minerali, clasa C1 conform SR EN 12004+A1:2012.
Compozitie: Ciment, adaosuri minerale, aditivi.
Consum specific: 3-4 kg/m 2 in functie de formatul placilor.
Ambalare: Saci de 25 kg, 48 saci pe palet (1200 kg).

Continutul unui sac se introduce in cantitatea de apa indicata (se va utiliza numai apa curata si rece). Omogenizarea se va face cu un dispozitiv mecanic echipat cu un ax cu palete, pana la obtinerea unei paste omogene. Pasta astfel obtinuta se lasa la maturat 5 minute si apoi se amesteca din nou. Adezivul se aplica pe suport si se intinde cu o gletiera crestata ce va fi mentinuta inclinata la 60 0 fata de suprafata. Marimea dintilor gletierei va fi aleasa in functie de marimea placilor ceramice, astfel incat dupa presarea placii suprafata de montaj a acesteia sa fie acoperita in proportie de cel putin 65% pentru montajul la interior si 90% pentru montajul la exterior. Adezivul se va aplica pe suport pe o suprafata ce poate fi acoperita in timpul deschis al produsului (20 min). Placile vor fi montate cu rosturi de 2-10 mm (latimea rosturilor va fi aleasa in functie de formatul placii si de conditiile de exploatare). Rosturile vor fi chituite dupa minim 24 ore. In timpul montajului temperatura aerului, placilor ceramice si suportului vor fi cuprinse intre 50 C si 30 0 C. Montajul nu se va executa sub actiunea directa a razelor soarelui, pe ploaie sau in curent de aer.

Titlu Specificatie
Necesar de apa: 6l pentru 25 kg material
Timp de maturare: 5 min
Timp de punere in opera: 2-3 ore
Timp deschis: minim 20 min
Timp de intarire: 48 ore
Aderenta in mediu uscat: > 0.5 N/mm2
Aderenta dupa imersare in apa: > 0.5 N/mm2
Aderenta dupa imbatranire sub actiunea caldurii: > 0.5 N/mm2
Aderenta dupa cicluri inghet-dezghet: > 0.5 N/mm2
Continut de Cr 6+ sub 2 ppm pe durata de valabilitate a produsului.

Se va evita contactul materialului cu pielea si ochii. In cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. In cazul inghitirii accidentale se va consulta medicul, prezentandu-i acestuia ambalajul produsului.

Titlu Specificatie
Durata de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei.
Tip document Adresa document
Declaratie de performanta Descarca document
Certificat de conformitate Descarca document
SUS